Van Zodde tot Pleisterplaats

Op deze pagina vindt u een bescheiden verzameling van films met historische beelden m.b.t de Gemeente De Bilt en haar zes kernen. Voor zover mogelijk is contact gezocht met de eigenaars van de historische beelden. Mocht u uw film hier tegen uw zin tegenkomen laat ons dat dan weten en we zullen per omgaande uw film verwijderen. Verder natuurlijk ook de oproep voor meer materiaal. Weet u, kent u meer materiaal online laat ons dat dan snel weten en we zullen het toevoegen. Mail de URL van de film via het formulier naar ons toe.

Views of the Sanatorium Hills and Woods van Historische Kring De Bilt

"Views of the Sanatorium 'Hills and Woods'" - Berg en Bosch te Bilthoven (geopend 18 juli 1933). Geproduceerd in opdracht van de Vereeniging Ter Bestrijding van de Tuberculose 'Herwonnen Levenskracht' van de Katholieke Arbeiders Beweging. Een film van Kees Strooband, 1934. Scenario: Kees Strooband in samenwerking met Dr.W. Bronkhorst.


Film VVV Bilthoven De Bilt jaren dertig van Historische Kring De Bilt


B17: Het vliegend fort, de noodlanding in Groenekan van Vink Video

De documentaire B17: Het vliegend fort, de noodlanding in Groenekan. In deze documentaire gaat Jorrit van der Valk op onderzoek naar het verhaal achter de op 28 mei 1944 neergestorte B17, welke in Groenekan is neergekomen. Hij spreekt met militair historicus Ivo de Jong, met de voorzitter van Stichting B17 Groenekan Arthur Evers, ooggetuige Joop de Kruijff en nabestaanden van de bemanning.
Geproduceerd door Vink Video Productions. In co-productie met Stichting Lokale Omroep De Bilt.

In samenwerking met Regio TV De Bilt en Slotstad TV.


Dorpsvideo "Oud Maartensdijk" 1/2 en "Oud Maartensdijk" 2/2 van Michel Korsman


Originele film start/bouw/opening Vierstee Maartensdijk 1978 van Stichting Vierstee 2.0

Dit is de originele film van de start/bouw/opening van de Vierstee in Maartensdijk uit 1978. De film is gemaakt door de heer Wim v/d Kant uit Maartensdijk. Hij heeft toestemming gegeven voor het publiceren van deze film via Youtube.


Oud Maartensdijk van  "Lompe Beer"

Oude plaatjes van de ex. gemeente Maartensdijk


BILTHOVEN zoals het vroeger was! van Wedyfoto

Aan de grote rij van slideshows met oude foto's van dorpen en steden in Nederland hebben we BILTHOVEN toegevoegd!


Treinrit 1935 Zeist, Huis ter Heide, Bilthoven, Groenekan, Blauwkapel, Utrecht van yx-20-xk

Unieke historische filmbeelden van een treinrit van het oude NS station Zeist richting Utrecht.


Hessenweg wordt boulevard van Historische Kring De Bilt


De Historische Verenigingen van De Bilt en Maartensdijk kunnen uw steun goed gebruiken. Donaties zijn van harte welkom  en u kunt natuurlijk ook lid worden , ons tijdschrift ontvangen en uitgenodigd worden voor bijzondere uitstapjes: 

  Hier van D'Oude School                                                                                                                                                 Hier van de HVM.