Zes Kernen Kwartet Gemeente De Bilt


Het Zes Kernen Kwartet

Historisch kwartet over de zes kernen van gemeente De Bilt  

Uit de geschiedenis van de zes Biltse kernen (Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek) selecteerden de twee historische verenigingen saillante en/of iconische zaken. Die selectie is samen gebracht in een speels kwartetspel (beter is het te spreken van een sextet vanwege de zes kernen).  Naast Kerken, Boerderijen, de Middenstand, Sport en Recreatie, Landgoederen en Cultuur komen ook Scholen, Molens en het Openbaar Vervoer aan de orde. 

 

De verenigingen hopen dat langs deze weg (groot)ouders en (klein)kinderen spelenderwijs in aanraking komen en hopelijk ook nieuwsgierig worden naar de lokale geschiedenis van onze fraaie omgeving en haar bijzondere dorpskernen.

 Historisch kwartet over de zes kernen van De Bilt

De Vierklank di 6 jun 2017, 

De twee historische verenigingen in De Bilt, de Historische Vereniging Maartensdijk (HVM) en de Historische Kring D'Oude School (HK), vieren dit jaar beide een jubileum: de HVM bestaat 30 jaar, de HK 25 jaar. Ze vieren die jubilea met een aantal gezamenlijke activiteiten en projecten. Eén van die projecten is het Zeskernenkwartet De Bilt.

Lees erover in De Vierklank Online >>>


Jubilerende verenigingen komen met historisch kwartetspel

Biltsche Courant do 8 jun 2017,

 

De Bilt/Maartensdijk - De Historische Vereniging Maartensdijk en de Historische Kring D'Oude School vieren dit jaar samen hun 30 respectievelijk 25 jarig jubileum met een aantal activiteiten en projecten. Eén van die projecten is het Zeskernenkwartet De Bilt.

Lees het artikel hier >>>>